Przejdź do treści
biurko z notesem i owocami
Nazwa
Nowoczesne żywienie i zarządzanie w gastronomii
Forma studiów
hybrydowa
Czas trwania
2 semestry
Liczba miejsc
15 osób
Dni zjazdów
Sobota
Niedziela
Rekrutacja do

01.10.2024 r.

Studia wpisane do zintegrowanego systemu kwalifikacji
Nie
Studia przypisane do zintegrowanego systemu kwalifikacji - poziom
poziom 6

Kontakt

tel. 42 631 34 62
email: joanna.oracz@p.lodz.pl

Klucz dostępu
NŻiZGEDI
1
edycja
NOWOŚĆ
235
godzin
O Studiach

Studia pogłębiają wiedzę i umiejętności dotyczące nowoczesnej produkcji żywności i potraw, planowania diet, a uzupełniają nowe kompetencje pozwalające na osiągnięcie poziomu eksperta z zakresu zarządzania i marketingu w produkcji żywności i potraw, opracowania planów rozwoju i inwestycji firmy gastronomicznej i hotelarskiej oraz nowoczesnych działań promocyjnych i marketingowych.

Kompetencje, które zyskasz
Nowoczesne technik stosowane w produkcji gastronomicznej
Projektowanie nowych wyrobów i procesów produkcji żywności i potraw
Najnowsze zasady żywienia i opracowywania diet zgodnie z zaleceniami żywieniowymi i dietetycznymi
Organizacja i funkcjonowanie przedsiębiorstw z branży HoReCa
Zasady bezpieczeństwa i systemów jakości żywności
Nowoczesne działania promocyjne i marketingowe

Dlaczego "Nowoczesne żywienie i zarządzanie w gastronomii" 
to dobry wybór?

Program studiów dostosowany do potrzeb rynku 

Dostęp do wykwalifikowanej kadry akademickiej ściśle współpracującej z przemysłem

Zajęcia w nowoczesnych laboratoriach

Dla kogo
  • dla kierowników, menedżerów i pracowników przedsiębiorstw gastronomicznych i hotelarskich,
  • dla przedsiębiorców z branży gastronomicznej i hotelarskiej ,
  • dla osób zainteresowanych pracą w ww. branżach
Obraz
kobieta_szef kuchni
Kierownik studiów

dr hab. inż. Joanna Oracz

Technolog żywności i żywienia. Zainteresowania: badanie wpływu procesów przetwórczych surowców i produktów żywnościowych na zawartość związków biologicznie aktywnych, poszukiwanie nowych rozwiązań w wyodrębnianiu i identyfikacji związków biologicznie aktywnych o działaniu przeciwutleniającym, przeciwzapalnym oraz przeciwnowotworowym, badanie interakcji składników żywności, ich aktywności biologicznej oraz biodostępności.
 

Obraz
Joanna Oracz_kierownik studiów podyplomowych

7 800 zł. Istnieje możliwość  rozłożenia opłaty na dwie raty  po złożeniu odpowiedniego podania do Kierownika Studiów Podyplomowych

 

Lp.

Nazwa przedmiotu w języku polskim

Liczba godzin

Punkty

ECTS

Praktycznych

Teoretycznych

1

Technologie spożywcze i gastronomiczne

20

10

4

2

Żywienie i dietetyka

15

10

2

3

Trendy żywieniowe

-

15

2

4

Przechowalnictwo i towaroznawstwo żywności i potraw

15

15

3

5

Nowe techniki kulinarne

10

5

1

6

Innowacje w produkcji wyrobów cukierniczych i piekarskich

5

5

1

7

Żywność prozdrowotna i funkcjonalna

-

10

1

8

Napoje i alkohole

10

5

1

9

Zarządzanie i zapewnienie jakości, bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii i cateringu

10

15

3

10

Przedsiębiorczość w firmie gastronomicznej

-

10

1

11

Savoir-vivre i sztuka negocjacji

10

-

1

12

Innowacje marketingowe w branży HoReCa

10

15

2

13

Praca końcowa

15

-

10

 

Razem 

120               

115

32 

 

Zasięg rekrutacji krajowy. Niezbędne dokumenty: 

  • odpisy dyplomów ukończenia studiów wyższych (licencjackich, inżynierskich lub magisterskich) lub ich potwierdzone za zgodność z oryginałem, 
  • wypełnienie formularza zgłoszenia uczestnictwa (przyjęcie następuje na podstawie zgłoszeń elektronicznych na platformie WIKAMP)
     
Kontakt

Masz pytanie? Zapraszamy do kontaktu

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
ul. B. Stefanowskiego 2/22
90-537 Łódź
 

Biuro Instytutu Technologii i Analizy Żywności 
tel. (42) 631-34-66
e-mail: i-54@adm.p.lodz.pl