01.10.2024 r.
Kontakt
tel. 42 631 34 62
email: joanna.oracz@p.lodz.pl
Studia pogłębiają wiedzę i umiejętności dotyczące nowoczesnej produkcji żywności i potraw, planowania diet, a uzupełniają nowe kompetencje pozwalające na osiągnięcie poziomu eksperta z zakresu zarządzania i marketingu w produkcji żywności i potraw, opracowania planów rozwoju i inwestycji firmy gastronomicznej i hotelarskiej oraz nowoczesnych działań promocyjnych i marketingowych.
Dlaczego "Nowoczesne żywienie i zarządzanie w gastronomii" to dobry wybór?
Lp. |
Nazwa przedmiotu w języku polskim |
Liczba godzin |
Punkty ECTS |
|
Praktycznych |
Teoretycznych |
|||
1 |
Technologie spożywcze i gastronomiczne |
20 |
10 |
4 |
2 |
Żywienie i dietetyka |
15 |
10 |
2 |
3 |
Trendy żywieniowe |
- |
15 |
2 |
4 |
Przechowalnictwo i towaroznawstwo żywności i potraw |
15 |
15 |
3 |
5 |
Nowe techniki kulinarne |
10 |
5 |
1 |
6 |
Innowacje w produkcji wyrobów cukierniczych i piekarskich |
5 |
5 |
1 |
7 |
Żywność prozdrowotna i funkcjonalna |
- |
10 |
1 |
8 |
Napoje i alkohole |
10 |
5 |
1 |
9 |
Zarządzanie i zapewnienie jakości, bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii i cateringu |
10 |
15 |
3 |
10 |
Przedsiębiorczość w firmie gastronomicznej |
- |
10 |
1 |
11 |
Savoir-vivre i sztuka negocjacji |
10 |
- |
1 |
12 |
Innowacje marketingowe w branży HoReCa |
10 |
15 |
2 |
13 |
Praca końcowa |
15 |
- |
10 |
|
Razem |
120 |
115 |
32 |