Przejdź do treści
biurko z notesem i owocami
Nazwa
Nowoczesne żywienie i zarządzanie w gastronomii
Forma studiów
hybrydowa
Czas trwania
2 semestry
Liczba miejsc
15 osób
Dni zjazdów
Sobota
Niedziela
Rekrutacja do

01.10.2024 r.

Studia wpisane do zintegrowanego systemu kwalifikacji
Nie
Studia przypisane do zintegrowanego systemu kwalifikacji - poziom
poziom 6

Kontakt

tel. 42 631 34 62 
email: joanna.oracz@p.lodz.pl

    1
    edycja
    NOWOŚĆ
    235
    godzin
    O Studiach

    Studia pogłębiają wiedzę i umiejętności dotyczące nowoczesnej produkcji żywności i potraw, planowania diet, a uzupełniają nowe kompetencje pozwalające na osiągnięcie poziomu eksperta z zakresu zarządzania i marketingu w produkcji żywności i potraw, opracowania planów rozwoju i inwestycji firmy gastronomicznej i hotelarskiej oraz nowoczesnych działań promocyjnych i marketingowych.

    Kompetencje, które zyskasz
    Nowoczesne technik stosowane w produkcji gastronomicznej
    Projektowanie nowych wyrobów i procesów produkcji żywności i potraw
    Najnowsze zasady żywienia i opracowywania diet zgodnie z zaleceniami żywieniowymi i dietetycznymi
    Organizacja i funkcjonowanie przedsiębiorstw z branży HoReCa
    Zasady bezpieczeństwa i systemów jakości żywności
    Nowoczesne działania promocyjne i marketingowe

    Dlaczego "Nowoczesne żywienie i zarządzanie w gastronomii" 
to dobry wybór?

    Program studiów dostosowany do potrzeb rynku 

    Dostęp do wykwalifikowanej kadry akademickiej ściśle współpracującej z przemysłem

    Zajęcia w nowoczesnych laboratoriach

    Dla kogo
    • dla kierowników, menedżerów i pracowników przedsiębiorstw gastronomicznych i hotelarskich,
    • dla przedsiębiorców z branży gastronomicznej i hotelarskiej ,
    • dla osób zainteresowanych pracą w ww. branżach
    Obraz
    kobieta_szef kuchni
    Kierownik studiów

    dr hab. inż. Joanna Oracz

    Technolog żywności i żywienia. Zainteresowania: badanie wpływu procesów przetwórczych surowców i produktów żywnościowych na zawartość związków biologicznie aktywnych, poszukiwanie nowych rozwiązań w wyodrębnianiu i identyfikacji związków biologicznie aktywnych o działaniu przeciwutleniającym, przeciwzapalnym oraz przeciwnowotworowym, badanie interakcji składników żywności, ich aktywności biologicznej oraz biodostępności.
     

    Obraz
    Joanna Oracz_kierownik studiów podyplomowych

    7 800 zł. Istnieje możliwość  rozłożenia opłaty na dwie raty  po złożeniu odpowiedniego podania do Kierownika Studiów Podyplomowych

     

    Lp.

    Nazwa przedmiotu w języku polskim

    Liczba godzin

    Punkty

    ECTS

    Praktycznych

    Teoretycznych

    1

    Technologie spożywcze i gastronomiczne

    20

    10

    4

    2

    Żywienie i dietetyka

    15

    10

    2

    3

    Trendy żywieniowe

    -

    15

    2

    4

    Przechowalnictwo i towaroznawstwo żywności i potraw

    15

    15

    3

    5

    Nowe techniki kulinarne

    10

    5

    1

    6

    Innowacje w produkcji wyrobów cukierniczych i piekarskich

    5

    5

    1

    7

    Żywność prozdrowotna i funkcjonalna

    -

    10

    1

    8

    Napoje i alkohole

    10

    5

    1

    9

    Zarządzanie i zapewnienie jakości, bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii i cateringu

    10

    15

    3

    10

    Przedsiębiorczość w firmie gastronomicznej

    -

    10

    1

    11

    Savoir-vivre i sztuka negocjacji

    10

    -

    1

    12

    Innowacje marketingowe w branży HoReCa

    10

    15

    2

    13

    Praca końcowa

    15

    -

    10

     

    Razem 

    120               

    115

    32 

     

    Zasięg rekrutacji krajowy. Niezbędne dokumenty: 

    • odpisy dyplomów ukończenia studiów wyższych (licencjackich, inżynierskich lub magisterskich) lub ich potwierdzone za zgodność z oryginałem, 
    • wypełnienie formularza zgłoszenia uczestnictwa (przyjęcie następuje na podstawie zgłoszeń elektronicznych na platformie WIKAMP)
       
    Kontakt

    Masz pytanie? Zapraszamy do kontaktu

    Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
    ul. B. Stefanowskiego 2/22
    90-537 Łódź
     

    Biuro Instytutu Technologii i Analizy Żywności 
    tel. (42) 631-34-66
    e-mail: i-54@adm.p.lodz.pl