01.10.2024 r.
Kontakt
e-mail: w5i53@adm.p.lodz.pl
Studia mają ponad 20 letnią tradycję. Po czteroletniej przerwie wróciły w zmodyfikowanej i unowocześnionej formie. Obecna edycja jest pierwszą w nowej odsłonie. W ramach zajęć teoretycznych i praktycznych (zajęcia laboratoryjne, seminaria) Słuchacze zyskują wiedzę i umiejętności z zakresu: fizjologicznych uwarunkowań znaczenia mikroorganizmów w żywności, źródeł zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji żywności, zapewnienia higieny w produkcji żywności, metod przechowywania i utrwalania żywności, roli laboratorium mikrobiologicznego w zapewnieniu jakości żywności, alternatywnych i zmodyfikowane metody w analityce mikrobiologicznej, mikrobiologicznych zanieczyszczeń żywności i bezpieczeństwo żywności.
Dlaczego "Mikrobiologia, higiena i jakość w przemyśle spożywczym" to dobry wybór?
7000 zł, istnieje możliwość rozłożenia opłaty na dwie raty po złożeniu odpowiedniego podania do Kierownika Studiów Podyplomowych
Nazwa przedmiotu w języku polskim | Liczba godzin | Liczba punktów ECTS | |
praktycznych | teoretycznych | ||
Fizjologiczne uwarunkowania znaczenia mikroorganizmów w żywności | 15 | 8 | 2 |
Źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji żywności | 10 | 10 | 2 |
Zapewnienie higieny w produkcji żywności | 4 | 10 | 2 |
Rola laboratorium mikrobiologicznego w zapewnieniu jakości żywności | 5 | 17 | 2 |
Przemysłowe wykorzystanie mikroorganizmów | 0 | 14 | 2 |
Metody przechowywania i utrwalania żywności | 8 | 11 | 2 |
Bezpieczeństwo żywności | 10 | 18 | 3 |
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności | 16 | 22 | 3 |
Alternatywne i zmodyfikowane metody w analityce mikrobiologicznej | 15 | 8 | 2 |
Seminarium pracy końcowej 1 | 0 | 10 | 2 |
Seminarium pracy końcowej 2 | 0 | 10 | 2 |
Praca końcowa | 6 | ||
Razem | 83 | 138 | 30 |
Zasięg rekrutacji ogólnopolski.
Niezbędne dokumenty:
- odpisy dyplomów ukończenia studiów wyższych lub ich potwierdzone za zgodność kopie,
- przyjęcie następuje na podstawie zgłoszeń elektronicznych na platformie WIKAMP (wypełniony formularz zgłoszenia uczestnictwa).
O przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.